Keramische tegels als wandtegels
Gewoon mooi en zo praktisch
Elegant natuursteen, gezellig hout of trendy beton: met keramische tegels van hoge kwaliteit verfraai je je huis met elke gewenste look. De authentieke look van de tegels is bijna niet te onderscheiden van het origineel - met prachtige natuursteenpatronen, karaktervolle houtnerven of typische betontextuur en kleurnuances. Keramische tegels scoren ook met hun robuuste en super onderhoudsvriendelijke eigenschappen - waardoor ze ook als wandtegels steeds populairder worden!
Perfect materiaal voor de muur
Wandbekleding geeft kamers een heel speciale sfeer. Er kan zowel een rustiek effect als een ultramoderne look worden gecreëerd - afhankelijk van de voorkeur kan bijvoorbeeld de uitstraling van elegant natuursteen, warm en gezellig hout of koel beton worden gebruikt voor het ontwerp. De voordelen van keramische tegels zijn de relatieve lichtheid van het materiaal, wat gunstig is voor de installatie. Bovendien zijn keramische tegels en wandpanelen extreem robuust - tijdens de productie worden ze op veel hogere temperaturen gebakken dan andere keramische tegels van aardewerk enz. Hierdoor zijn ze vrijwel ongevoelig voor krassen of slijtage en zijn ze gemakkelijk dagelijks te onderhouden.
Zo veelzijdig: ontwerpen met wandtegels
In sommige kamers is het gebruik van wandtegels bijzonder populair - naast het interieurontwerp spelen functionele aspecten hier een belangrijke rol. Naast natte ruimtes en kelders zijn wandtegels vooral populair in keukens - een betegelde spatwand in het kookgedeelte is onovertroffen praktisch en gemakkelijk schoon te maken. Grootformaat keramische tegels met een aantrekkelijk uiterlijk kunnen ook worden gebruikt om het effect van de ruimte prachtig te verbeteren. Wandtegels worden ook steeds populairder in woonkamers. Een trendy betonlook geeft uw huis een moderne sfeer en houtlook tegels op de vloer en de muren kunnen een vleugje gezelligheid in uw eigen vier muren brengen.
Gemakkelijk te onderhouden wellnessoases
Badkamers zijn plaatsen die intensief worden gebruikt - waterdamp en spatten van douches en baden zijn aan de orde van de dag. Muren bedekt met pleisterwerk of behang lopen snel het risico op schimmelvorming. Daarom zijn kamerhoge tegelwanden, die vrijwel geen vocht opnemen, ideaal voor badkamers. Keramische tegels zijn een van de hardste vloer- en wandbekledingen die verkrijgbaar zijn en hebben een extreem lage waterabsorptie. De beste voorwaarden voor een gezond welzijnsklimaat in een onderhoudsvriendelijke badkamer met keramische tegels, die ook kan worden ontworpen als een persoonlijke wellnessoase. Wil je een badkamer ontwerpen met een gezellige houtlook? Dit is gemakkelijk mogelijk met keramische tegels - echt hout zou na korte tijd opzwellen en lelijk worden.
Energiebesparende warmte met wandtegels
Naast de visuele en praktische voordelen bieden wandtegels nog meer mogelijkheden: Net als vloerverwarming kunnen verwarmingsbuizen ook in muren worden gelegd en vervolgens met wandtegels worden bedekt. Naast natuursteen zijn keramische tegels een van de materialen met de hoogste thermische geleidbaarheid. De tegels, die gelijkmatig opwarmen, kunnen de warmte sneller in de kamer geleiden en de opwarmfase verkorten. Lage luchttemperaturen in de ruimte zijn voldoende om van een behaaglijke warmte te genieten - dit bespaart aanzienlijk veel energie. Een mooi neveneffect van de discrete verwarming: geen radiatoren die het ruimte-effect verstoren.
Wandtegels leggen: zo doe je dat!
Als je enige handvaardigheid hebt, kun je ook zelf wandtegels leggen. Hiervoor moet de ondergrond eerst worden voorbereid en moet het oppervlak worden gereinigd en afgedicht. Breng vervolgens een grondlaag aan met diepe primer of lijmemulsie en breng gemengde flexibele lijm aan op de ondergrond. U kunt het beste beginnen met het leggen van de tegels aan de buitenranden van de muren. Ga na het lijmen van de tegels verder met het voegen, dicht de hoek- en uitzetvoegen af en reinig de tegels grondig na het drogen. Gedetailleerde informatie over het leggen van wandtegels vindt u in ons tijdschriftartikel!